news

Assam Chief Minister overhandigt laptops, FD-certificaten aan weeskinderen vanwege Covid

De hoofdminister van Assam, Himanta Biswa Sarma, heeft donderdag financiële steun overhandigd aan enkele kinderen die hun ouders hebben verloren aan COVID-19 in de staat. Elk kind kreeg een vast depositocertificaat van Rs 7.81.002, een laptop en een cheque van Rs 3.500 als financiële steun voor de lopende maand. De maandelijkse rente van Rs 3.500 die is opgebouwd uit de vaste aanbetaling zal worden verstrekt aan de voogd van elk weeskind als gevolg van COVID-19 voor onderwijs en ontwikkeling van vaardigheden.

De cheque van Rs 3.500 werd voor deze maand overhandigd, aangezien de rente vanaf volgende maand zal oplopen.

De vaste aanbetaling is voor 24 jaar en na afloop van de looptijd wordt de hoofdsom bijgeschreven op de rekening van deze kinderen, aldus de heer Sarma.

De plaatsvervangende commissarissen zullen al deze kinderen in hun respectieve districten identificeren en een lijst maken voor de uitvoering van de Shishu Seva-regeling (welzijnsregeling voor kinderen), vertelde de heer Sarma aan verslaggevers.

De eerste minister droeg de hulp over aan 11 kinderen voor aanvang van een persconferentie hier.

De persconferentie werd gehouden ter gelegenheid van de voltooiing van 30 dagen van zijn regering.

De deelstaatregering had deze regeling tien dagen geleden aangekondigd na de voltooiing van zeven jaar NDA-regering onder leiding van premier Narendra Modi.

“Ik ben tevreden dat we het binnen zo’n korte tijd konden implementeren”, zei hij. Degenen die geen uitgebreide familie hebben, zullen worden gehuisvest in residentiële scholen of instellingen waarbij de staat hun kosten draagt.

Al deze studenten zullen een beroeps- of vaardigheidstraining krijgen om ervoor te zorgen dat ze in hun levensonderhoud kunnen voorzien en de overheid zal de kosten dragen totdat ze hun opleiding hebben voltooid en in hun levensonderhoud kunnen voorzien, zei hij.

“De kinderen die vandaag financiële steun hebben gekregen, hebben uitgebreide families en daarom zijn ze voorzien van de vaste depositocertificaten die een maandelijkse rente zullen opleveren voor hun opleiding en ontwikkeling van vaardigheden”, voegde de heer Sarma eraan toe.

De eerste minister kondigde ook aan dat de regering ook heeft besloten om eenmalige financiële steun van Rs 2,5 lakh te geven aan die vrouwen die hun echtgenoot hebben verloren aan COVID-19 en dat zij in aanmerking komen voor de “Orunodoi” -regeling en pensioenregeling.

In het kader van het “Orunodoi” (wat zonsopgang betekent) om vrouwen financieel te machtigen, wordt prioriteit gegeven aan huishoudens met weduwen, gescheiden, ongehuwde en gehandicapte personen. De financiële steun zal worden verleend uit het Hulpfonds van de Chief Minister, voegde hij eraan toe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *